Rybí pánev s provensálským kořením
Použité suroviny:
600 g rybích filetů
dle chuti: sůl
1 lžička citronové šťávy
4 cibule
3 česnekové stroužky
2 lžíce olivového oleje
500 ml rajčatového protlaku
50 g černých a zelených oliv
1/2 lžíce provensálského koření
1/2 lžíce sypané sladké papriky
dle chuti: pepř
4 lžíce bílého sladkého vína
Jak recept připravit:
Rybí filety necháme trochu rozmrazit, nakrájíme je na kousky, osolíme a pokapeme citronem.
Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Na
pánvi rozpálíme olivový olej a česnek i cibuli na něm necháme zesklovatět.
Na cibuli přidáme rybí filety, přimícháme rajčatový protlak. Na mírném ohni 5 minut smažíme.
Těsně před servírováním přidáme na pánev i olivy, provensálské koření a nakonec ochutíme červenou
paprikou, solí a pepřem.
Pokrm podáváme s bílou bagetou a čerstvým salátem.