Rybí kari
Rybí kari
Potřebujeme:
500 g ryb, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, ½ lžičky kari koření, ¼ lžičky muškátového květu, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, sůl
Potřebujeme:
500 g ryb, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, ½ lžičky kari koření, ¼ lžičky muškátového květu, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, sůl
Jak na to:
Rybí maso omyjeme a osolíme. Cibuli jemně pokrájíme. Česnek rozetřeme se zázvorem. Asi minutu mícháme. Přidáme jemně pokrájená rajčata, sůl a za stálého míchání přidáváme ostatní koření kromě skořice. Do směsi dáme rybí maso. Polovinu směsi pokládáme na maso a posypeme skořicí. Podlejeme asi 3 lžička vody a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Pak ryby obrátíme a dusíme ještě 10 minut.
Podáváme s vařenou rýží.
Rybí maso omyjeme a osolíme. Cibuli jemně pokrájíme. Česnek rozetřeme se zázvorem. Asi minutu mícháme. Přidáme jemně pokrájená rajčata, sůl a za stálého míchání přidáváme ostatní koření kromě skořice. Do směsi dáme rybí maso. Polovinu směsi pokládáme na maso a posypeme skořicí. Podlejeme asi 3 lžička vody a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Pak ryby obrátíme a dusíme ještě 10 minut.
Podáváme s vařenou rýží.