Rybí filé s kokosem na orientální způsob

Rybí filé s kokosem na orientální způsob

Potřebujeme:

rybí filé asi 6 kousků, 3-4 rajčata, 5 stroužků česneku, pár oliv podle chuti, strouhaný kokos, cibule, olej na dno pekáčika, sůl, mleté pepř, 3 dcl mléka, 2 PL hladké mouky, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, strouhaný sýr, 1 PL typu Dijon omáčky
Příloha: celozrnné pečivo, brambory na různé způsoby, zeleninový salát
Jak na to:

Rybí filé necháme trošku rozmrazit. Do větší jánské mísy dáme 6 kousků. Cibuli nakrájíme na kolečka a nahážeme na dno pekáče, do kterého dáme trochu oleje a místo strouhanky kokos a ještě kolečka cibule. Rybí filé pokrájíme na proužky, osolíme, okořeníme a vyždímáme na ně citron. Kousky filé osmažíme na oleji, filé pustí dost šťávy, takže jej začneme smažit a skončíme dušením. Šťávu nevylíváme, půjde do jánské mísy. Na kolečka cibule nahažemr osmažené prsty, na to pokladáme nakrájená rajčata, olivy a česnek.
Omáčka: Z mléka a mouky si uvaříme hustou kaši, kterou pak dochutíme. Mléka dáme asi 3 dcl a PL mouky. Do uvařené kaše přidáme sůl, přilijeme výpek, a pak víno. Přidáme dvě celá vejce, postrouhaný nebo prolisovaný česnek, lžíci dijonské hořčice  a lžíci strouhaného kokosu. Zalejeme směs v pekáči a nakladáme cibuli. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Jídlo výborně chutná i studené..

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus