Rybí filé na mandlích s bramborovým salátem

Rybí filé na mandlích s bramborovým salátem

Potřebujeme:

4 filety z tresky (po 200 g), 3 PL hladké mouky, 1 vejce, 3 PL strouhanky, 1 hrnek mandlových lupínků, 3 PL másla, Šalát:, 10 ve slupce vařených brambor, 2 cibule, 2 dl masového vývaru, 4 PL vinného octa, 6 PL oleje, 10 ředkviček, ½ svazek petrželky, mleté pepř, sůl
Jak na to:

Filety omyjte, osušte, osolte a okořeňte. (Zmražené zalijte mlékem a když se rozmrazí, osušte) Obalte v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance smíchané s mandlovými lupínky. Přitlačte, aby vám během smažení neodpladla. V pánvi rozehřejte máslo s olejem a filety opečte z každé strany 4-5 min.
Podávejte se salátem.

Salát: Brambory oloupejte a pokrájajte na plátky. Přidejte pokrájenou cibuli a zalijte vroucí vývarem. Pokapejte octem, 5 PL oleje, osolte, okořeňte, lehce promíchejte a dejte na 30 min. odležet. Před podáváním ozdobte plátky ředkviček a natí.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus