Ryba plněná zelím
Ryba plněná zelím
Potřebujeme:
2 ryby 20 - 250 g (pstruh, candát), 140 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 5 PL másla, 1 dcl oleje, mléko, 5 PL zakysané smetany, strouhanka, hladká mouka, mleté pepř, sůl
Potřebujeme:
2 ryby 20 - 250 g (pstruh, candát), 140 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 5 PL másla, 1 dcl oleje, mléko, 5 PL zakysané smetany, strouhanka, hladká mouka, mleté pepř, sůl
Jak na to:
Z ryby odstraníme, oči, žábry a kosti. Rybu zabalíme do utěrky namočené v mléce a necháme odstát asi hodinu. Potom rybu osolíme a okořeníme. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, přidáme cibulku osmaženou na oleji a dusíme do měkka. Touto směsí naplníme rybu, polijeme polovinou smetany, posypeme strouhankou a moukou. Zapekáme na másle. Během pečení, které trvá zhruba 15 min., poléváme zbývající smetanou. Při podávání polejeme rybu šťávou, kterou jsme získali při pečení a dozdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s česnekem a octem.
Z ryby odstraníme, oči, žábry a kosti. Rybu zabalíme do utěrky namočené v mléce a necháme odstát asi hodinu. Potom rybu osolíme a okořeníme. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, přidáme cibulku osmaženou na oleji a dusíme do měkka. Touto směsí naplníme rybu, polijeme polovinou smetany, posypeme strouhankou a moukou. Zapekáme na másle. Během pečení, které trvá zhruba 15 min., poléváme zbývající smetanou. Při podávání polejeme rybu šťávou, kterou jsme získali při pečení a dozdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s česnekem a octem.