Ryba pečená se sojovými klíčky
Použité suroviny:
dle chuti: sójovou omáčky
60 g sójových klíčků
dle chuti: mletý bílý pepř
120 g ryby
50 g dužniny z dýně
2 stroužky česneku
dle chuti: pažitku
Jak recept připravit:
Plátky ryby osolíme na straně s kůží a na rozehřátém oleji je v pánvi opékáme pět minut. Maso vyjmeme a
vložíme na papírovou utěrku okapat. Dýňovou dužninu nastrouháme na tenké proužky, vložíme je se sójovými
klíčky do pánve se zbývajícím olejem a restujeme tři minuty. Opepříme mletým bílým pepřem. Pikantní omáčku k
dochucení ryby připravíme ze zbylého oleje, půl lžičky sójové omáčky, stroužků česneku a lžičky nasekané
pažitky, které pomalu rozmixujeme. Plátky ryby vložíme na teplý talíř, přelijeme omáčkou a obložíme dušenou
zeleninou. Podáváme teplé s vařenými brambory, které zdobíme pažitkou.