Ryba pečená s pórkem

Použité suroviny:

600 g rybího filé z tresky
1 velký pórek
1 větší mandarinka
100 g červeného hroznového vína
1 citron ...z poloviny šťáva a polovinu nakrájet na kolečka
150 ml smetany
špetka cukru
sůl
špetka kmínu
máslo

Jak recept připravit:

Omyté rybí filety ( nejlépe čerstvé ) pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 10 minut. Na másle
orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Přendáme do ohnivzdorné zapékací mísy,poklademe oseleným rybím filetem
, lehce pokmínujeme ,přidáme špetku cukru,podlijeme smetanou,můžeme přidat plátek másla a pečeme v troubě asi
25 minut. Před koncem pečení přidáme kuličky hroznového vína a na měsíčky rozdělenou mandarinku . Podáváme s
rýží ,přizdobené kolečky citronu.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus