Pstruzi se zeleninovou rýží
Použité suroviny:
4 filety pstruha
z 1 citronu šťávu
250 g rýže
1 sáček libovolné mražené zeleninové směsi
150 g ementálu
dle chuti: sůl a pepř
1 lžíce hl. mouky
1 svazek petrželky
2 rajčata
2 lžíce Jihočeského másla
2 lžíce oleje
Jak recept připravit:
Filety pstruha pokapeme citronem a necháme rozležet. Rýži uvaříme doměkka. Zeleninu nasypeme do vroucí
vody, povaříme 2 minuty a scedíme, pak promícháme s rýží a polovinou nastrouhaného ementálu, osolíme a
urovnáme do máslem vytřeného pekáče. Filety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a nasekanou petrželkou a
opečeme je na směsi másla a oleje z obou stran. Pak je vložíme do pekáče na rýžovo-zeleninovou vrstvu,
proložíme plátky rajčat, posypeme druhou polovinou ementálu a cca 15 minut zapékáme.