Pstruh s mandlovými lupínky

Pstruh s mandlovými lupínky

Potřebujeme:

2 pstruhy, hladká mouka na obalení, 60 g másla, 4 PL mandlových lupínků, 2 PL citronové šťávy, 1 PL petrželky, sůl, mleté černé koření
Jak na to:

Pstruhy pořádně omyjeme zvenku i zevnitř pokud se dá, osušíme je papírovými utěrkami a odřízněte jim ploutve. Hlavu a ocas necháme, aby se nám pak na talíři dobře oddělila celá kost.
Ryby z obou stran, i zevnitř dobře osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, tj. 30 g.
Pstruhy na másle opékáme 4-5 minut z každé strany, nikoli velmi prudce, aby se nepřipálili. Doba závisí na velikosti pstruhů. Až se opeče i z druhé strany, položíme je na vyhřívaný talíř a přikryjeme, aby nevychladli.
Druhou polovinu másla, co nám zůstala (30 g) dáme na pánev rozehřát a přidáme něj mandlové lupínky a pražíme je do zlatohnědá. Přidáme citronovou šťávu, nadrobno posekanú petrželku, sůl, černé mleté koření. Všechny smícháme a necháme chvíli vařit.
Pstruhy přeložíme na talíře a přelijeme jejich "omáčkou" s mandlovými lupínky. Jako přílohu doporučujeme brambory na jakýkoliv způsob a zeleninu, resp. salát

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus