Plněné filé z platýze nebo tlapky říční

Plněné filé z platýze nebo tlapky říční

Potřebujeme:

máslo na vymazání formy, ½ malé cibule, 3 PL majonézy, 2 ČL typu Dijon hořčice, 1 ČL sušeného estragónu, mleté pepř, sůl, 30 g řeřicha potoční, 1 steak z lososa nebo hrubší plátek filé (asi 200 g), 1 platýs nebo 4 plátky filé z tlapky říční, 1 PL másla, mletá sladká červená paprika
Jak na to:

Troubu zahřejte na 190 ° C a ohnivzdornou  formu vymazejte máslem. Oloupejte a jemně nasekejte cibuli. Smíchejte majonézu, cibuli, hořčici, estragon, sůl a koření. Řeřichu omyjte, osušte a lístky porežte. Lososa nakrájejte na 4 stejně velké kusy, osolte a okořeňte. Filé z tlapky říční lehce osolte a tmavou stranu potřete majonézovou směsí. Na ni rozložte lístky řeřichy. Poté položte na jeden konec filé kousek lososa a filé srolujte. Srolované filé položte volným koncem na dno připravené formy, obložte vločkami másla a poprášte paprikou. Formu přikryjte alobalem a pečte asi 20 - 25 min., Dokud se maso nedá snadno oddělit vidličkou. Plněné filé servírujte na mise nebo přímo na talířích a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus