Platýs v slaninové dece

Použité suroviny:

4 porce platýsa každý asi 250g, hladká mouka na obalení, 125g slaninky, 1/4 lžičky soli a pepře,1
citron,petrželka.

Jak recept připravit:

Platýsy omyjte, osušte papírovým ubrouskem, obalte v mouce,přebytečnou mouku oklepejte. Ryby položte
vedle sebe. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte při střední teplotě do křupava,kostičky vyjměte.
Platýsy položte bílou stranou dolů a při pečení s nimi občas pohněte, aby se nepřichytili. Po 4-5 minutách
obraťte, osolte a opepřete. Pečené platýsy dejte na předehřáté talíře, kostičky slaniny v tuku krátce
zahřejte a přelejte přes ryby. Ozdobte citonem a petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus