Pečený kapr na mandlích

Pečený kapr na mandlích

Potřebujeme:

1 středně velký kapr, 2 mrkve, 1 větší petržel, 2 bílky, 4 PL strouhanky, 1 PL strouhaného sýra, 1 ČL vegety, 1 PL oleje, 1 PL vody, citron, 1 hrnek mandlových lupínků, sůl

Jak na to:

Kapra očistěte, omyjte a osušte. Zevnitř i vně osolte a ochuťte vegetou. Naplňte očištěnou a na čtvrtky pokrájanou kořenovou  zeleninou a dejte na vymazaný pekáč. Kapra pečte asi 35 min. při teplotě 180 ° C. Občas polejte výpekem. Z bílků a studené vody ušlehejte tuhý sníh, zlehka smíchejte se strouhankou, čerstvě postrúhaným sýrem a ½ mandlových lupínků. Směs natřete na předpečeného kapra a posypte zbytkem lupínků. Pečte dalších 15 min. do zlatova. Před podáváním obložte zeleninou a plátky citronu.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus