Pečenáče na nový rok

Použité suroviny:

1 kapr | dle chuti: hořčice a sůl | dle potřeby: klasický trojobal (vejce, hl.mouka, strouhanka) | nálev:
jako na okurky, ale víc octa | 1 ks cibule, bobek, nové koření a mrkev

Jak recept připravit:

Naporcovaného kapříka (raději dva) vydatně namažeme plnotučnou hořčicí a necháme přes noc meditovat, pak
osolíme a obalíme jak je zvykem v našich krajích a osmažíme (dlouho a pomalu).
Konzumujeme ke štědrovečerní večeři s bramborovým salátem. Co zbyde, dojíme na snídani. Zůstanou-li i
poté nasmažené porce a rodina, přecpaná cukrovím a vánočními dobrotami, odmítá další kapří chod, uvaříme
nálev podobně jako na okurky a zbylé porce naskládáme do kameňáku nebo větší sklenice, přikryjeme kolečky
cibule, mrkve, přidáme vavřín a nové koření a zalijeme nálevem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus