Pangas v koprové košilce

Použité suroviny:

1 kg filety z pangase | 2 lžíce instatní jíška | 1 kus kopru | dle chuti: koření na ryby | 1 lžíce másla
| 500 g mražená kukuřice | 2 lžíce olivový olej | 250 ml smetana ke šlehání

Jak recept připravit:

Filety z pangase (čerstvé jsou lepší než mražené) posypeme kořením na ryby. Na pánvi rozpustíme máslo a
olivový olej, na kterém filety opečeme (max 3 minuty z každé strany - ryba nesmí být syrová ani se nesmí
rozpadat). Hotové kousky pangase vyndáme a do pánve přilijeme smetanu a přidáme kukuřici, ochutíme kořením na
ryby dle libosti. Omáčku přivedeme k varu a lehce zahustíme instantní jíškou. Provaříme asi 3 minuty a
nakonec přidáme kopr (klidně hrst, ale musí být čerstvý, na sterilovaný zapomeňte!). Nakonec do omáčky
opatrně vložíme pangase, počkáme až se \"obleče\" do smetanové košilky a co nejrychleji směs přestáváme
zahřívat.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus