Ostré rybí ražňičí

Ostré rybí ražňičí

Potřebujeme:

4 porce kapra, 2 ČL oleje, 4 malé cibule, 1 sterilovaná okurka, 6 dkg slaniny, 8 dkg kapie, česnek, pepř, sůl, chilli koření nebo mletá ostrá paprika
Jak na to:

Očištěné porce kapra částečně vykostěte, osušte, prošpikujte plátky česneku, okořeňte, poprášte chilli kořením chilli (mleto ostrou paprikou), Nakrájejte na čtverečky a nechte chvíli odležet, potom je osolte. Slaninu pokrájajte na tenké plátky, potom na čtverečky velikosti kousků kapra, cibuli na kolečka, okurku také na kolečka a kapie na kousky. Napíchejte na špajle nebo kovové špízy, osolte, pokapekajte olejem a opečte pod rozohřátém grilu nebo na oleji na pánvi. Přitom potírejte olejem smíšeným s kořením chilli. Když je kapr měkký, přeneste na talíř a podávejte s pečenými bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus