Nadívaný pstruh
Rychlý a nenáročný recept, podle kterého si pstruha připraví i méně zkušený kuchař. Použitelné v panelákové kuchyni i v zahradě na grilu.
Ingredience:
- 4 menší pstruzi
- sůl
- mletá červená paprika
- 120 g uzené slaniny
- mast
- alobal
- na ozdobu citron, rajče, červená cibule
Příprava:
Pstruhy očistíme a zevnitř i zvenku osolíme. Pak je posypeme mletou červenou paprikou a do břišní dutiny vložíme plátky slaniny. Alobal pomastíme, dáme na něj připravené pstruhy a každého samostatně zabalíme tak, aby při pečení nevytekla šťáva. Zabalené pstruhy poklademe na suchý plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Podáváme s vařenými brambory a salátem přizdobené cibulkou, citrónem a kouskem rajčete.