Lososové ragú s bylinkovou omáčkou
Použité suroviny:
600 g filetů z lososa | 2 limety | 250 g chřestu | 250 g lusků cukrového hrášku | 250 g mrkve | 1 svazek
kerblíku | 1 lžíce oleje | 300 ml zeleninového vývaru (z kostky) | 3 lžíce sójové pasty | 100 g smetany | 3
lžíce petrželky | dle chuti: sůl, pepř a cukr | dle chuti: několik lístků meduňky
Jak recept připravit:
Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Limety omyjeme teplou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a
vymačkáme šťávu, kterou i s kůrou dáme na porce lososa. Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky
dlouhé 3 cm. Hráškové lusky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Kerblík omyjeme a posekáme. Chřest a mrkev osmahneme na oleji. Přilijeme vývar a přiklopené asi 5 min.
povaříme. Přidáme lososa a cukrový hrášek a vaříme dalších 6 min. Vmícháme sójovou pastu a smetanu a ještě
krátce povaříme. Posypeme petrželkou, osolíme, opepříme a přisladíme.
Podáváme zdobené meduňkou.