Losos s pikantní kůrou z koření
Losos s pikantní kůrou z koření
Potřebujeme:
4 silnější plátky lososa, 8 středně velkých brambor, 2 střední celery, 4 ČL zeleného pepře v nálevu, 5-6 PL másla, 2 dl mléka, 8 PL smetany, ½ ČL mletého pepře, muškátový oříšek, 1 ČL citronové šťávy, sůl
Jak na to:
Plátky lososa omyjte, osušte a osolte. (Pokud použijete mraženého lososa, nejprve ho nechte rozmrazit). Obalte v posekaném zeleném koření, důkladně přitlačte, aby při opekaní neodpadlo. Opekejte na horkém másle 7-10 min. z každé strany. Vyáhněte a udržujte teplé.
Brambory a celer oloupejte, pokrájajte a spolu uvařte ve slané vodě do měkka. Sceďte , vlijte mléko svařené se smetanou a ušlehejte na hladkou kaši, osolte, ochuťte pepřem a muškátovým oříškem.
Plátky lososa podávejte na talířích obložených bramborovou-celerovou kaší a libovolnou zeleninou.