Lín s pažítkovou omáčkou
Lín s pažítkovou omáčkou
Potřebujeme:
4 středně velké liene, 2 PL oleje, 1 PL másla, 1 cibule, 3 PL hladké mouky, 100 ml mléka, 4 stroužky česneku, 2 ČL sušené bazalky, citronovou šťávu, 2 PL nasekané pažitky, ½ kostky instantní zeleninové polévky, 1 ČL ostrou paprikou, mleté pepř, sůl, petržel nať, pórek a plátky citronu na ozdobená
Potřebujeme:
4 středně velké liene, 2 PL oleje, 1 PL másla, 1 cibule, 3 PL hladké mouky, 100 ml mléka, 4 stroužky česneku, 2 ČL sušené bazalky, citronovou šťávu, 2 PL nasekané pažitky, ½ kostky instantní zeleninové polévky, 1 ČL ostrou paprikou, mleté pepř, sůl, petržel nať, pórek a plátky citronu na ozdobená
Jak na to:
Línovi odstraňte vnitřnosti, odkrojte hlavu, odstraňte šupiny, omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou, osolte a nechte asi 5 min. odležet. Nožem seškrabejte povlak (sliz), ryby otřete, znovu lehce osolte, posypte asi polovinou sušené bazalky a obalte v 2 PLmúky.
Na pánvi rozehřejte olej a lína na něm z obou stran opečte. Na rybu položte tenké plátky česneku a vlhkým nožem obalený v ostré mleté paprice na ní udělejte barevné proužky.
Cibuli nadrobno posekejte a nechte na másle zesklovaťet. Posypte zbývající moukou, zamíchejte, podejte ½ l vody, přidejte zbývající bazalku, osolte a povařte. Potom omáčku propasírujte přes sítko, vlijte do ní mléko, rozdrobte zeleninovou polévku, podle chuti přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Promíchejte a ještě asi 5 min. povařte. Nakonec do omáčky přidejte nasekanou pažitku. Lína přelijte omáčkou a ozdobte citrónem, pórem a petrželkou.
Línovi odstraňte vnitřnosti, odkrojte hlavu, odstraňte šupiny, omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou, osolte a nechte asi 5 min. odležet. Nožem seškrabejte povlak (sliz), ryby otřete, znovu lehce osolte, posypte asi polovinou sušené bazalky a obalte v 2 PLmúky.
Na pánvi rozehřejte olej a lína na něm z obou stran opečte. Na rybu položte tenké plátky česneku a vlhkým nožem obalený v ostré mleté paprice na ní udělejte barevné proužky.
Cibuli nadrobno posekejte a nechte na másle zesklovaťet. Posypte zbývající moukou, zamíchejte, podejte ½ l vody, přidejte zbývající bazalku, osolte a povařte. Potom omáčku propasírujte přes sítko, vlijte do ní mléko, rozdrobte zeleninovou polévku, podle chuti přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Promíchejte a ještě asi 5 min. povařte. Nakonec do omáčky přidejte nasekanou pažitku. Lína přelijte omáčkou a ozdobte citrónem, pórem a petrželkou.