Kapr ve víně
Vyhrazeno pro gurmány. Protože kousky kapřího masa v chutné omáčce s příchutí zeleniny a česneku jsou skutečně lahodné.
Ingredience:
- 600 g očištěného kapra
- 500 ml vody
- 200 ml bílého vína
- 60 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- zelená petrželka
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
- trocha cukru
Příprava:
Očištěného a vykucháného kapra omyjeme a pokrájíme na porce. Do tlakového hrnce dáme vodu, přilijeme víno, přidáme pokrájenou cibuli i česnek a mrkev nakrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list a celý pepř. Nakonec do směsi vložíme pokrájeného kapra. Všechno ještě osolíme, hrnec zavřeme a rybu v omáčce vaříme pod tlakem asi 5 minut. Když hrnec vychladne, otevřeme ho, rybu vyjmeme a upravíme na mísu. Omáčku přetřeme přes síto, osladíme cukrem a přelijeme jí porce ryby. Podáváme s topinkami.