Kapr ve víně

Vyhrazeno pro gurmány. Protože kousky kapřího masa v chutné omáčce s příchutí zeleniny a česneku jsou skutečně lahodné.

Ingredience:

  • 600 g očištěného kapra
  • 500 ml vody
  • 200 ml bílého vína
  • 60 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • zelená petrželka
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • trocha cukru

Příprava:
Očištěného a vykucháného kapra omyjeme a pokrájíme na porce. Do tlakového hrnce dáme vodu, přilijeme víno, přidáme pokrájenou cibuli i česnek a mrkev nakrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list a celý pepř. Nakonec do směsi vložíme pokrájeného kapra. Všechno ještě osolíme, hrnec zavřeme a rybu v omáčce vaříme pod tlakem asi 5 minut. Když hrnec vychladne, otevřeme ho, rybu vyjmeme a upravíme na mísu. Omáčku přetřeme přes síto, osladíme cukrem a přelijeme jí porce ryby. Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus