Kapr trochu jinak

Kapr, to nemusí být jen klasika v trojobalu. Výborná je i kombinace této sladkovodní ryby s houbami a dalšími výraznými ingrediencemi. Alobal umožňuje přípravu i v přírodě.

Ingredience:

  • 500 g očištěného kapra nebo jiné ryby
  • sůl
  • mletý pepř
  • 40 g másla
  • 40 g cibule
  • 200 g čerstvých hub
  • mletý kmín
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • alobal

Příprava:
Očištěného kapra omyjeme a pokrájíme na porce. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a necháme stát v chladu. Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme očištěné, umyté a na malé kousky pokrájíme houby a podusíme. Okořeníme mletým kmínem a příchutíme worcesterskou omáčkou. Alobal vymažeme, dáme na něj porce ryby, na každou položíme podušené houby, každou porci samostatně zabalíme tak, aby při pečení nevytekla šťáva. Balíčky poklademe na suchý plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus