Kapr trochu jinak
Kapr, to nemusí být jen klasika v trojobalu. Výborná je i kombinace této sladkovodní ryby s houbami a dalšími výraznými ingrediencemi. Alobal umožňuje přípravu i v přírodě.
Ingredience:
- 500 g očištěného kapra nebo jiné ryby
- sůl
- mletý pepř
- 40 g másla
- 40 g cibule
- 200 g čerstvých hub
- mletý kmín
- 1 lžička worcesterské omáčky
- citronová šťáva
- máslo
- alobal
Příprava:
Očištěného kapra omyjeme a pokrájíme na porce. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a necháme stát v chladu. Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme očištěné, umyté a na malé kousky pokrájíme houby a podusíme. Okořeníme mletým kmínem a příchutíme worcesterskou omáčkou. Alobal vymažeme, dáme na něj porce ryby, na každou položíme podušené houby, každou porci samostatně zabalíme tak, aby při pečení nevytekla šťáva. Balíčky poklademe na suchý plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s bramborami.