Kapr na zelenině

Kapr na zelenině

Potřebujeme:

4 porce kapra, 1 PL soli, 4 stroužky česneku, 2-3 červené papriky, 2 PL sádla, 4 PL oleje, 4 PL kečupu, 2 dl vývaru, 1 kg brambor, 2 svazky mražené fazolky, svazek mladé cibulky s natí, drcené barevné pepř, kmín, ostrá mletá paprika, tymián
Jak na to:

Očištěné, umyté a osušené porce kapra osolte, okořeňte, posypte kmínem, prolisovanými česnekem a paprikou. Na 20 min. odložte. Prudce opečte ze všech stran na rozpáleném sádle.
Do vymazaného pekáče rozložte očištěnou pokrájanú zeleninu (kromě fazolky). Pokladejte kapra, pokapejte kečupem, posypte tymiánem, podlejte vývarem a v troubě zapékejte asi 20 min. při 175 ° C.
Brambory ošúpte, prekrojte na čtvrtky a uvařte spolu s fazolky. Sceďte. Orestujte na zbytku oleje, posypte kmínem.
Kapra rozdělte na talíře, obložte zeleninou, bramborami a polejte výpekem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus