Kapr na modro
Kapr na modro
Potřebujeme:
1-1, 5 kg kapr, 100 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 50 g másla, ocet, voda, celý pepř, sůl
J
Potřebujeme:
1-1, 5 kg kapr, 100 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 50 g másla, ocet, voda, celý pepř, sůl
J
ak na to:
Kapra pokrájajte na porce a nechte chvíli stát. Do osolené a okyselení vody přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidejte pepř a povařte. Poté přidejte naporcovaného kapra a vařte 5 min. Kapra nechte ve vodě ještě 5 min., pak jej vytáhněte a polejte ho roztaveným máslem.
Jako přílohu podávejte brambory nebo bramborovou kaši.
Kapra pokrájajte na porce a nechte chvíli stát. Do osolené a okyselení vody přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidejte pepř a povařte. Poté přidejte naporcovaného kapra a vařte 5 min. Kapra nechte ve vodě ještě 5 min., pak jej vytáhněte a polejte ho roztaveným máslem.
Jako přílohu podávejte brambory nebo bramborovou kaši.