Grilovaní pstruzi ve slaninovém županu
Použité suroviny:
4 pstruzi | 1 stroužek česneku | 100 g mandlových lupínků | 125 g másla | dle chuti: sůl a pepř | 12
tenkých plátků anglické slaniny
Jak recept připravit:
Pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. 75 g mandlových lupínků opražíme bez
tuku na teflonové pánvi dozlatova. Gril rozpálíme. Smícháme 75 g změklého másla, opražené mandle, česnek, sůl
a pepř. Zbytek másla rozpustíme, smícháme se zbytkem mandlí a 5 min. mírně zpěníme. Do každé ryby uděláme dva
zářezy, vyplníme je česnekovým máslem a rybu potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky
slaniny. Vložíme do grilovacích košíčků a po každé straně grilujeme 12 min. Přitom je občas potíráme máslem.