Filé z tresky v šampaňské sklenici
Filé z tresky v šampaňské sklenici
Potřebujeme:
1 kg zmrazené vykostěné tresky, 50 g parmezánu, 500 g špaget, 150 g ementálu, 1 vejce, 60g strouhanky, 30 g soli, bílý pepř, grilovací koření na rybí pokrmy, olej na smažení, 0,5 l mléka, 2 poháry na šampaňské
Jak na to:
Filé rozdělíme na 3 pláty. První naplníme vejcem se strouhankou s poloviční dávkou parmezánu, osolíme, okořeníme bílím pepřem. Uděláme 3 - 5 kulek a opražíme na oleji 3 minuty. Druhý plát uložíme na pekáč, osolíme, okořeníme, polijeme olejem a zapečeme v troubě 10 minut na 180 stupních. Do horkého mléka dáme ementál. Po rozpuštění vložíme třetí plát a necháme společně povařit 10 minut. Špagety připravíme obvyklým způsobem. Servírujeme na talíři, do jehož středu dáme pohár na šampaňské.