Citrus s kuskusem a platýsem na zahradním grilu
Použité suroviny:
4 plátky platýze, každý asi 180g a 3 cm tlustý | Marináda: | 1 limeta (může být i citron) | 2 lžičky soli
| Rajčato-bylinkový kuskus: | 250 ml kuřecího vývaru | 250 ml instantního kuskusu | 250 ml miniatůrních
rajčátek rozpůlených, nebo rajčat bez semínek nakrájených | 2 lžice nastříhaneho, čerstvého koriandru, nebo
petrželky | 2 lžíce nastříhané máty
Jak recept připravit:
Oprat rybu a usušit. Nastrouhat 1 lžičku limetové kůry.
Marináda:
Vymačkat štávu z limety (asi 2 lžice). V mělké misce smíchat štávu, olivový olej a sůl. Přidat rybu a
několikrát otočit v marinádě. Přikrýt a nechat v mistnosti po 20min. (po 10min. otočit). Vyjmout rybu a vylít
marinádu.
Lehce pomastit mřížku grilu a nahřát gril. Zredukovat teplotu na střední a položit rybu přímo nad zdrojem
tepla. Přikrýt gril a grilovat po 8-12 min. Jednou otočit.
Mezi tím, v kastrolku přivéct vývar do varu, zamíchat dovnitř kuskus. Sundat z ohně, přikrýt a nechat
stát po 5min. Načechrat kuskus vidličkou, zamíchat dovnitř rajčata, koriandr, mátu a kůru. přikrýt a nechat
stát po 3 min. více.
Podávat rybu s kuskusem.