Candát v ořechové krustě
Candát v ořechové krustě
Potřebujeme:
600 g candáta, sůl, hladká mouka (na obalování), čerstvé bylinky (Petrželová nať, pažitka, tymián, šalvěj, bazalka), 2 PL oleje, 2 vejce, 60 g tvrdého sýra, 100 g vlašských ořechů, 2 PL másla, 3 PL strouhanky, máslo, koření na ryby, mleté nové koření
Potřebujeme:
600 g candáta, sůl, hladká mouka (na obalování), čerstvé bylinky (Petrželová nať, pažitka, tymián, šalvěj, bazalka), 2 PL oleje, 2 vejce, 60 g tvrdého sýra, 100 g vlašských ořechů, 2 PL másla, 3 PL strouhanky, máslo, koření na ryby, mleté nové koření
Jak na to:
Candáta podélně překrojíme, zbavíme kůže a kostí, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce s nadrobno pokrájenými bylinkami. Rybu opečeme v rozehřátem oleji z obou stran. Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, posekané ořechy, osolíme a zlehka promícháme. Porce ryby vložíme do pekáče vytřeného máslem, přikryjeme ořechovou směsí, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a v předehřáté troubě zapečeme do zlatova cca 30 min. při 200 C. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší.
Candáta podélně překrojíme, zbavíme kůže a kostí, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce s nadrobno pokrájenými bylinkami. Rybu opečeme v rozehřátem oleji z obou stran. Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, posekané ořechy, osolíme a zlehka promícháme. Porce ryby vložíme do pekáče vytřeného máslem, přikryjeme ořechovou směsí, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a v předehřáté troubě zapečeme do zlatova cca 30 min. při 200 C. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší.