Candát po Italsku

 

Budeme potřebovat:

candáta - 1kg
máslo - 125 gramů
jeden větší citron
směs kořenové zeleniny (mrkev, celer) - 500 gramů
bílé víno - přibližně 2dcl
drcená rajčata
sůl, pepř

Příprava:

Candáta si naporcujeme na asi jeden centimetr tlusté podkovičky.

Důkladně je osolíme a okořeníme pepřem.

Citron očistíme a nakrájíme na proužky.

Jednodušší a rychlejší možností je koupit zeleninovou směs z mrkve, celeru a chuťově neinterferenčním zeleniny (tedy, například bez kukuřice či pikantních papriček). Pomalejší možností je nakrájet si přibližně půl kilogramu mrkve a celeru v poměru jedna k jedné, nebo podle chuti.

V dostatečně velkém hrnci rozpustíme máslo.

Přidáme zeleninu a asi 5 minut ji opékáme na másle.

Pak na povrch zeleniny položíme podkovičky z candáta.

Na masíčko rozložíme pokrájený citron.

A vše zalijeme bílým vínem (suchým, co nejméně sladkým).

Rybku dusíme ve víně dokud její maso nezbelie.

Potom přidáme drcená rajčata. Během celé přípravy jídlo mícháme jen minimálně případně vůbec protože masíčko je jemné a podkovičky by se nám mohly rozpadnout.

Celou směs dusíme ještě takových 10 minut.

Podáváme s brusketkou (Bruschetta, typické italské předkrm).

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus