Bramborový salát s platýsem

Použité suroviny:

800 g lojových brambor | 250 g zelených fazolových lusků | 50 g slaniny | 8 lžic vývaru | 4 lžíce bílého
vinného octa | dle chuti: pepř | 6 lžic oleje | 2 červené cibule | 1 svazek petrželky | 4 vykuchaní platýsi |
6 lžic másla | 1-2 lžíce mouky | dle chuti: trocha majoránky

Jak recept připravit:

Brambory omyjeme a v osolené vodě vaříme 20-25 min. Lusky opereme, očistíme, přepůlíme a 10 min.
povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a dokřupava opečeme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Vypečený
tuk zředíme vývarem a octem a povaříme. Zálivku osolíme, opepříme a vmícháme olej. Cibuli nakrájíme na
kolečka. Petrželku posekáme. Brambory a lusky scedíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na dílky. Promícháme je
s lusky, cibulí, sla­ninou a zálivkou. Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme na 2
pánvích, platýse poprášíme moukou a opékáme po každé straně 6-8 min. Posype­me je majoránkou a krátce
osmahneme. Salát ještě dochutíme petrželkou a podáváme k rybě.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus