Bouillabaisse

Bouillabaisse

Potřebujeme:

1 kg různých ryb, 5 stroužky česneku, 4 cibule, 4 brambory, 2 bílé části pórku, 1 velký pohár olivového oleje, 3 PL rajčatového protlaku, 2 tenké plátky tvrdého bílého chleba, sůl, tymián, bobkový list, Petrželová nať, fenykl, pepř, šafrán, 3 l vody, Červená omáčka:, 3 stroužky česneku, 1 malá červená feferónku, 1 šálek strouhanky, 0, 5 dcl mléka, ½ sklenice olivového oleje, 1 PL rajčatového protlaku, trocha silného vývaru

Jak na to:

Ryby očistěte, velké kusy rozkrájajte. 4 stroužky česneku oloupejte  a rozetřete. Cibuli a brambory očistěte a nakrájejte na tlusté kolečka.
Do hrnce navrstvěte koření, ryby, brambory, mezi každou vrstvu dejte česnek, petrželku a na kolečka pokrájené cibule. Přidejte šafrán, osolte a okořeňte a podlejte olivovým olejem. Nechte 3-4 hodiny odležet.
Spařte vodu, přidejte rajčatový protlak a vroucí nalijte na ryby. Nechte ještě 30 min. vařit na velkém ohni. Vývar přeceďte, doplňte česnekem a osmaženými kousky chleba. Servírujte velmi horké s červenou omáčkou.

Červená omáčka: V třecí misce rozztalčte s trochou oleje stroužky česneku, feferónku a dobře vyždímanou strouhanku. (strouhanku si připravíte tak, že ji navlhčete mlékem) Poté přidejte olej a rajčatový protlak. Dobře zpracujte a zřeďte trochou silného vývaru

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus