Pěstování cibule kuchyňské
Cibule kuchyňská má na půdu a agrotechniku podobné nároky jako česnek. Stejně třeba dodržovat střídání kultur a dbát na fytohygienu. Aby cibule ve vegetačním období předčasně nevyrostla do květu, třeba cibulku sazečku přezimovat v suchém prostředí při teplotě kolem 20 ° C. Při nižší, nebo střídavé teplotě se až 50% cibulek zkrátí vývojový cyklus o 1 rok, tato v květnu až červnu vybíhá do květu. Do půdy připravené jak pro česnek, vysazujeme cibulku pouze těsně pod povrch záhonu. Nejlepší cibule naroste z cibulek velkých 8 až 10 mm. Upotřebitelné jsou cibulky od 6 do 12 mm. Za příznivého počasí vysazujeme cibulku už v březnu, běžně v dubnu. Velké 15 až 20 mm cibulky vysazujeme na podzim, nebo brzy na jaře hlouběji. Spotřebujeme je za zelena. I z výsadby kde pěstujeme cibuli na přezimování, každou druhou rostlinu vybereme za zelena, proto ji můžeme vysazovat hustší. Podobně jako česnek, i cibuli za sucha poléváme nejpozději do června a podobně ji podle stavu a vzhledu v květnu přihnojit roztokem hnojiv. Cibule je náročná na slunce. Když většině rostlin uvadnou listy, ostatní stojící ohneme nad krčkem a po několika dnech vyjmeme ze země. Sušíme podobně jako česnek, nejprve na slunci, pak pod střechou. Delší ponechání cibule v zemi, nebo zmoknutí už suché cibule ubírá na trvanlivosti. Česnek snese bez poškození i mráz, cibuli však namrzlé snižuje trvanlivost. Vysušenou cibuli v síťkových sáčcích uložíme v suché místnosti.
Cibule se spotřebuje až desetkrát tolik jako česneku. Pro jednu rodinu stačí cibule, která naroste z 15 kg sazečky.