Vinná réva účinek zdraví

Vinná réva je jeden z nejstarších pěstovaných druhů ovoce na světě.

Hrozny - prastará dobrota

Pochází pravděpodobně ze západní Asie pokud nám se dostala asi z říše Římanů. Už ve starých egyptských hrobkách byly objeveny semena révy. Existuje nepřeberné množství druhů a odrůd hroznů. Základní dělení je na konzumní stolní a révu, ze kterého se vyrábí víno, a členění na bílé, červené, modré či růžové. Hrozny je lehce stravitelný, chutný zákusek, který má mnoho příznivých účinků na zdraví.

Leccos hroznové
Hrozny jsou základem různých druhů produktů, jako jsou müsli tyčinky, multivitamínové nápoje, kosmetika nebo hroznové nápoje. Přecházejí do nich totiž všechny výživově významné látky obsažené nejen ve vlastní hroznové šťávě (nektaru), ale také ve slupkách a v hroznových jadérkách. Velké oblibě se těší samotné sušené. hopsasa na hrozny Hrozny obsahuje vitaminy skupiny ¤ B, kyselinu listovou, vitamin ¤ C, mangan, hořčík, draslík a ovocný cukr. Podává se lidem při rekonvalescenci, pomáhá při zažívacích potížích, příznivě ovlivňuje srdeční činnost, dýchání a činnost ledvin. Mírní příznaky premenstruačního syndromu, podporuje snížení nadváhy, pomáhá při nervozitě, únavě a depresích.

Náš tip:
Hrozny omyjeme, jablka a meruňky nakrájíme na plátky, banány na kolečka a ihned je pokapeme citronovou šťávou. Mandle opražíme dorůžova. V hrnku rozmícháme med, šťávu z pomeranče, citronu a špetku skořice. Ovoce promícháme, posypeme mandlemi a přelijeme dresinkem.

Autor: Dana Červená

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus