Česnek a cibule proti nemocem

Už pradávno věděli naši předkové využít léčivé vlastnosti různých bylinek, a přírodních produktů ze zahrady ...

Pokud i vy inklinujete spíše k přírodní léčbě před léky, zkuste si s námi připravit několik receptů na zahnání chřipky, bolesti krku, kašle či revmatismu

Ořechy

Pomocí ořechových skořápek z vlašských ořechů můžete bojovat preventivně proti chřipce a infekčním chorobám. Týká se to hlavně období před vypuknutím chřipkové epidemie v zimě a na jaře.

Potřebujete si připravit ořechový odvar , na který potřebujete 10 skořápek vlašských ořechů, které rozdrtí na nejmenší části. Potom je vaříte v půl litru vody asi 40 minut. Následně odvar scedíte do půl litrové nádoby a to co se vyvařilo dolijte studenou vodou. Jako prevence se doporučuje tento léčivý odvar pít po dobu 10 dní.

Cibule

Nachlazení a kašel snadno zmírníte vhodnými recepty z cibule a zároveň se vám zlepší nálada. Syrová cibule povzbuzuje trávení, desinfikuje ústní a nosní dutinu, pomáhá při rýmě, protože rozpouští hleny a tlumí bolest v krku.

Na cibulový sirup proti kašli potřebujete 1 cibuli a med. Cibuli nasekáte na jemno a promícháte s třemi velkými lžícemi medu. Ti, kteří jsou alergičtí na med použijí práškový cukr. Potom tuto směs necháte několik hodin odpočívat v uzavřené nádobě. Sirup užívejte ráno a večer po jedné lžíci, pokud se kašle nezbavíte.

Na cibulový čaj při nachlazení potřebujete 2 cibule, med nebo cukr na oslazení. Nadrobno nakrájené cibule povaříte v půl litru vody asi 20 minut, odvar scedíte, osladíte podle chuti a pijete několikrát během dne.

Pokud trpíte revmatickými bolestmi, připravte si odvar z celé cibule.   Potřebujete 3 cibule, které neoloupete, nakrájíte na plátky a povaříte ve vodě 15 minut. Potom vývar sceďte a pijte jeden šálek denně, ráno a večer na lačno.

Česnek

Česnek je zdravý ve všech formách protože ničí bacily. Vhodný je jako   prevence i přírodní léčivo.

Česnekový sirup

Potřebujete litr vody, 100 g krystalového cukru, 1 PL anýzu, 5 ks stroužků česneku. Všechny ingredience vařte spolu asi 30 minut, pak vývar sceďte a vlijte do láhve. Sirup potřebuje pokojovou teplotu, proto ho nedávejte na chlad a pijte ho během celého dne v malých dávkách.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus