Vína ke zvěřině

Pokrmy ze zvěřiny se dobře doplňují s červenými víny.

Pokud podáváme maso jelení, srnčí, daňek nebo zaječí, snažíme se k nim podávat červené, plné, těžké, alkoholické vína.
K srnčímu řezu na pomeranči se podává Frankovka a Svatovavřinecké.
Biftek z masa srnčího, dančího nebo jeleního se vhodně doplní červeným vínem, jako je Mikulovská romance, Maryša červená a také Kardinál červený.
Srnčí kýta, hřbet nebo přírodní žebírko se vždy dobře doplní Rulandské červeným, grácií červenou a červenou Mikulovská romancí.
Srnčí guláš nebo ragú, k tomuto pokrmu se dobře hodí Portugal, Maryša červená nebo Kardinál červený.
Srnčí řízky se dobře doplňují Slovácka rubínem, Frankovka nebo Svatovavřinecké.
Zajíc na divoko s kysanou smetanou se dobře zapije červeným vínem Pavlovickým ohnivým, Portugalia, ale také Frankovka nebo Svatovavřinecké.
Bažant byl kdysi upravován podle barvy svého masa a podávalo se k němu červené víno. Nyní se stal pokrmem dietním jako kuře, a tak k němu podáváme víno ​​bílé, jako je Sauvignon nebo Tramín. Pouze k pečenému bažantovi s přísadou divokého koření a cibule podáváme víno ​​červené, zejména Frankovka, Svatovavřinecké, Portugal a případně i Mikulovská romanci červenou.
Divočák na víně, musí být doplněn červeným vínem staršího ročníku, Rulandské červeným nebo Frankovka či Svatovavřinecké.
Také pokrmy ze zeleniny mohou být vhodně doplněny vínem. Smažený květák se dobře snese s Vetlínskym zeleným, ale také s Neuburské, případně is moravského bílý vínem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus