Jaké víno k telecímu maso

Pokrmy připravená z telecího masa vyžadují jemné druhy bílých vín.
Telecí přirodní řízek chutná velmi dobře, pokud je zapíjen Rulandské bílé, nebo poezii, případně Zlatým hrozném nebo i Bzenecká Lipka.
Telecí řízek vinařský, opečený a podušených na šampionátu s vínem, měl by být doplnění Blatnický Roháč, případně Sylvánské zelené.
Telecí játra po anglicku si žádá Jihomoravský bílá vína, jako Znojemské radniční nebo Neuburské.
Telecí řízek na žampionech, zdobený sardelkou a obložený zeleninou, dobře vynikne, pokud je k němu podáván Ryzlink vlašský nebo Vetlínske zelené.
Telecí řízek smažený ve vinném těstíčku žádá jemné vína jako Muller Thurgau, Vetlínske červené rané a Neuburské.
Vídeňský telecí řízek volá po Vetlínském zeleném nebo Pálavském bílém.
Telecí řízek v šunkové omeletě a telecí jatra se dobře doplní Rulandským bílým nebo Muller Thurgau.
Telecí ledvina i telecí kolínko dobře chutná, pokud je doplněno Sauvignon, případně Znojemské Bakchus.
Telecí srdce dušené na bílém víně je nutné podpořit Pálavských bílým nebo Starohorské, případně Bzeneckým zámeckým.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus