Jaké vína k rybám

Mořské ryby, ale i sladkovodní vyžadují bílá vína. Podle jejich úpravy volíme vína jemné nebo pikantnější.
Vařený pstruh s máslem nebo pečený na másle se doplňuje jemným bílým vínem, jako je Zlaté hrozny nebo Muller Thurgau.
Candát na másle vyžaduje doplnit poezii nebo Bzenecká Lipka.
Filé z mořských ryb, pečené nebo smažené , lze vhodně doplnit Vetlínskym zeleným, Starohorské či zámeckým výběrem.
Pstruh pečený na másle, případně i candát pečený v alobalu nutně k doplnění své chuti potřebuje bílé víno ​​odrůdy Ryzlink rýnský nebo Blatnický Roháč, případně i Libuši.
Vařený pstruh, kapr nebo lín budou dobře chutnat s bílým vínem typu Burgundské bílé, Sylvánské zelené nebo Muller Thurgau.
Filé ze pstruha na šampionátu bude chutnat při Zeleném kvítku nebo vlašském Ryzlinku. Lín na kmínu se neobejde bez Grácie bílé nebo Primasol.
Štika na anglický způsob musí být doplněna Znojemským Bakchusem nebo Znojemské Libuše. Vařená štika s máslem dostane tu správnou chuť, pokud je zapíjení Burgundské bílé, Ryzlink rýnský nebo dívčí snem.

Štika na cibuli velmi chutná právě s Neuburské, Pálavské bílé i Velkomoravské.

Vařená štika a ostatní vařené ryby s jemnou nevýraznou majonézou mají pozoruhodnou chuť, pokud jsou zapíjeny vínem hodovním nebo Neuburském

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus