Jaké vína k hovězímu masu
Výběr vína k hovězímu masu je jednoduchý, neboť k němu stejně jako ke zvěřině se podává červené víno.
Podle způsobu přípravy a kvality masa, určujeme druhy a odrůdy vína.
Biftek s vejcem bývá velmi dobře doplněn Svatovavřineckým nebo Frankovkou, případně burgundským červeným.
Biftek podle vinaře, ozdobený plátkem šunky a smaženým vejcem, zdobený dušenými žampióny, je nutně doplnit Slováckým rubínem a Svatovavřineckým .
Tatarský biftek s ohledem na ostřejší kořenění, vyžaduje Pavlovické ohnivé a Portugal. Při mírnějším kořenění Maryse červenou nebo červenou Mikulovskou romancí.
Anglická svíčková obložená zeleninou - její jemná chuť vyžaduje doplnění Burgundským červeným nebo Kounickou Frankovka.
Pečená svíčková na jehle, přeložena cibulí a slaninou, nutně potřebuje Slovácký rubín nebo Pavlovické ohnivé.
Rostbíf teplý nebo studený je nejlepší doplňován Svatovavřineckým nebo Portugalií.
Šťavnatá hovězí játra dobře vynikne při Frankovce a červeném kardinálem.
Guláš všeho druhu jsou dobře podpořeny vínem jako, je Portugal, Pavlovické ohnivé i Mikulovská romance, červená.