Vánoční hvězdičky

Potřebujeme: 230 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 140 g másla, 1 žloutek, 1 lžíci rumu, citrónovou šťávu, tuk na vymazání formiček. Krém nebo šlehačku, jako nádivku. Do prosáté mouky přidáme moučkový a vanilkový cukr, změklý a na menší kousky pokrájený tuk, žloutek, rum a citrónovou šťávu. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 4 mm. Formičkou vykrajujeme kytičky nebo hvězdičky. Vložíme je do formiček na košíčky, lehce vymazaných tukem. V nich je ještě vytvarujeme (okraje nadzvedneme) av mírně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlé pečivo ozdobíme tak, že do středu květu nastříkáme šlehačku nebo krém a přidáme kousek kandovaného ovoce.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus