Vánoční čokoládový mls

Potřebujeme: 360 g hladké mouky , 200 g ztuženého tuku , 2 vejce , 2 PL octa , špetka soli , Náplň: 1 l mléka , 3 balíčky krémového prášku Zlatý klas , 3 žloutky , 200 g másla , 250 g práškového cukru , 2 PL rumu , Čokoládová poleva: 100 g čokolády navaření , 100 g másla

Do prosáté mouky nastrouhejte změklý ztužený tuk, přidejte špetku soli, vejce, ocet a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte na chladném místě několik hodin odstát. Těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na pomoučeném vále na velikost plechu. Těsto pečte na opačné straně plechu. Vychladlé pláty naplňte nádivkou a poklademe je na sebe, polijte čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Náplň: Z mléka, žloutků a zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidejte rum a po částech vmíchejte do vychladlé kaše. Čokoládová poleva: Máslo rozpusťte ve vodní lázni, přidejte nalámanou čokoládu a vymíchejte do hladka.

 

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus