Roláda s jahodami a pařížským krémem
Potřebujeme:Těsto: 80 g moučkového cukru , 70 g hladké mouky , 25 g maizeny , 4 bílky , 6 žloutků , 1 vanilkový cukr , moučkový cukr na posypání utěrky. Náplň: 200 g jahod , 5 plátků želatiny , 375 ml smetany ke šlehání , 150 g bílé čokolády , 20 ml pomerančového likéru
Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme při 180 ° C asi 10 až 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme papír.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji. Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky.
Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Tak je rozložíme podíl jedné z delších stran piškoty. Korpus stočíme a roládu necháme ztuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.