Perníčky s polevou
Potřebujeme: 300 g hladké mouky, 100 g krupicového cukru, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 200 g vychlazeného másla, 125 g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce citrónové šťávy
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, perníkové koření, kypřící prášek, kakao, vejce i máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Vyformujeme do koule a zabalené do potravinové fólie necháme asi 2 hodiny odstát v chladu. Pomoučíme desku, těsto vyválíme na tloušťku asi 1 cm a pomoučenou formou vykrojíme perníčky. Troubu předehřejeme na 180 ° C. Plech pokryjeme pečícím papírem a perníčky pečeme asi 15 minut, dokud nejsou křupavé. Poklademe na mřížku a necháme vychladnout. Na přípravu polevy utřeme moučkový cukr s citronovou šťávou, směsí naplníme cukrářskou kapsu a vychlazené perníčky ozdobíme.