Mandlová srdce
Potřebujeme:240g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 110g másla, 80g rozinek, 20g oříšků, 2 žloutky, 1 bílek na potření, čokoláda na polití, meruňka
SMĚS: 100g mandlí, 120g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce rumu
Do mouky přidáme cukr, máslo, rozinky sekané nadrobno, nasekané ořechy, žloutky a zamícháme těsto, které dáme odpočívat do chladu. Potom ho vyválíme na tloušťku 3 mm, formičkou vykrajujeme na malá srdíčka , uložíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do růžova. Mezi dvě vychladlé srdíčka vložíme jedno srdíčko z mandlové směsi, natřené z obou stran bílkem, lehce stiskneme a poloviny každého srdíčka polijeme rozehřátou čokoládou.
Mandlová směs: Mandle spařit vařící vodou, oloupeme, umeleme a promícháme s cukrem, bílkem a rumem. Tužší směs vyválíme na tloušťku 3mm a vykrajujeme stejné srdíčka jako z těsta.