Koláčky s badyánovým krémem
Potřebujeme: 150g hladké mouky ,100g vychlazeného másla ,1 žloutek ,110g krupicového cukru ,1 / 2 balení vanilkového cukru ,špetka soli ,1 bílek ,špetka mletého badyánu, špetka drceného badyánu
Mouku prosijeme na vál a uděláme do ní důlek. Nadrobro nakrájené máslo, žloutek, 20g cukru, vanilkový cukr a sůl přidáme do jamky. Vše rychle ručně vypracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odstát v chladu. - desku pomoučíme a vyválíme na ní těsto cca 4mm. Vykrojíme koláčky a poklademe je na plech pokrytý papírem na pečení. - z bílku ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přidáme 90g cukru. Přimícháme mletý i drcený badyán. Hmotou naplníme cukrářskou kapsu a koláčky ozdobíme. V troubě pečeme na 180 ° C asi 15 až 20 minut. Dobrou chuť přejeme