Arašídový ježci
Potřebujeme:350 g mouka polohrubá,170 g cukr krystalový,200 g tuk rostlinný,1 ks vejce ,1 / 2 bal kypřící prášek do pečiva,sůl (špetka)3 PL džem,1 PL máslo,50 g arašidy celé,150 g arašidy mleté.
těsto: polohrubá mouka, 120 g cukru, 200 g tuku, vejce, 150 g mletých arašídů, 1 / 2 prášku do pečiva, špetka soli.
Vypracujeme tužší těsto, necháme odpočinout (20 min). Vyválíme plát silný 3 - 4 mm, vykrajujeme ježky a upečeme na vymazaném plechu.
slepíme džemem, ježci by se měly namáčet v karamelu - na pánvi rozpustíme 50 g cukru na karamel, přidáme lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu řádně obalíme.
Místo karamelu lze použít čokoládu, není to takové pracné.
150 g
arašídy (mleté)