Hruškový koláč

Potřebujeme: 300 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g tuku, 3 žloutky, 100 cukru, 3 lžíce mléka. Náplň: sklenice kompotovaných nebo miska čerstvých zralých hrušek, 3 bílky, 200 g moučkového cukru, 100 g strouhaných vlašských ořechů

Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a mleté ořechy a směs naneseme na hrušky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních. Asi po 10 minutách teplotu snížíme a koláč dopečeme do zlatova.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus