Broskve v želatině
Potřebujeme: 1 sklenice kompotovaných broskví, 15 g želatiny, 250 g piškotů, meruňkový nebo rybízový povidla, 1 PL moučkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání, kandované ovoce nebo třešně, 50 g pražených mandlí
Broskve na sítku necháme okapat. Želatinu rozpustíme v trošce vlažné vody (dle návodu). Piškoty po dvou spojíme marmeládou a poklademe na dno mísy nebo do několika malých misek nebo širších sklenic. Na piškoty poklademe broskve. Šťávu z broskví zahřejeme, rozmícháme v ní želatinu a směsí zalijeme broskve. Pak poklademe druhou vrstvu piškotů + broskve a opět zalijeme želatinou. Odložíme na chladné místo. Po ztuhnutí ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, ovocem a nastrouhanými praženými mandlemi nebo barevnou rýží.