Zeleninová omáčka

Potřebujeme: 40 g zeleniny, 30 g hrášku (sterilovaného bez nálevu), 30 g celeru, 2 dl vody, sůl, bobkový list, 1 dl mléka, 20 g polohrubé mouky, 20 g tuku, 1 mocca lžička jemné hořčice, citronová šťáva, zelená nať

Mrkev a celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody. K uvařené mrkvi a celeru přidáme zelený hrášek (sterilizovaný bez nálevu), bobkový list, zavářku z mléka a mouky a za stálého míchání přivedeme do varu. Před dokončením přidáme hořčici. Vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme tuk, omytou a nasekanou zelenou nať a citrónovou šťávu. Podáváme dětem od 2 let.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus