Telecí roláda
Potřebujeme: 120 g telecího masa (z kýty), sůl, 30 g mrkve, 30 g drůbeží šunky, 10 g sterilované okurky, posekaná zelená nať, 2 polévkové lžíce oleje , 10 g cibule, horká voda na podlévání, 0,5 dl vody , 5 g polohrubé mouky, kmín
Telecí maso omyjeme, uděláme z něj jeden plát , který mírně naklepeme, osolíme, posypeme sekanou zelenou natí a obložíme očištěnou na plátky pokrájenou zeleninou, šunkou, okurkou a stočíme do rolády, kterou upevníme jehlicemi na maso nebo párátky , případně nití. Roládu posypeme kmínem a dáme nasucho opéci. Pak podlijeme horkou vodou, přidáme očištěnou posekanou cibuli a dáme do horké trouby. Během dušení roládu obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkou roládu vyjmeme,šťávu zahustíme zavářku z vody a mouky a povaříme. Roládu nakrájíme na plátky, které podáváme polité šťávou. Podáváme dětem od 18 měsíců.