Brňenský guláš

Potřebujeme:120 g telecího masa, 2 polévkové lžíce oleje, 10 g cibule, voda na podlévání, sůl, 10 g citrónu, 5 g cukru, 20 g hrášku (sterilovaného bez nálevu), 20 g mrkve, 0,5 dl mléka, 1 čajová lžička mouky, zelená nať

Na oleji zpěníme očištěnou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté na kostky pokrájené maso, mírně opečeme, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka. Potom přidáme očištěnou, omytou a nastrouhanou mrkev, pokrájený citron a sterilovaný hrášek bez nálevu a dodusíme. Do měkkého masa přidáme zavářku z mléka a mouky a podusíme. Nakonec dochutíme umytí sekanou zelenou natí. Podáváme dětem od 1 roku.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus