Tvarohové buchty
Potřebujeme: 150 g krupicové mouky, 15 g rostlinného tuku, 15 g krystalového cukru, 15 g droždí, 15 g rostlinného tuku na pomaštěný, 10 g moučkového cukru na posypání, mléko podle potřeby, 1 žloutek, sůl.
Náplň: 150 g netučného tvarohu , 75 g moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr, citronová šťáva
Do mouky přidáme cukr, droždí, rozpuštěný tuk, žloutek, sůl, trochu vlažného mléka, v misce vypracujeme hladké těsto a přikryté dáme na jednu hodinu na teplé místo vykynout. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme asi na tloušťku 5 mm, pokrájíme na stejné obdélníky, které plníme nádivkou. Okraje těsta spojíme a stlačíme, aby byla nádivka dobře zabalena, vyformujeme malé bochánky, které pokládáme na vymaštěný plech těsně vedle sebe. Každou buchtu před uložením na plech ze všech stran pomastíme rozpuštěným tukem, aby se při pečení neslepily. Necháme je na teplém místě asi 20 minut podkynout a pak je dáme péct do středně teplé trouby při teplotě asi 200 ° C pečeme asi 40 - 50 minut, podle velikosti buchet. Z tohoto těsta můžeme dělat i buchty plněné povidly, hřebeny, záviny, pletýnky a podobně.
Náplň - Tvaroh utřeme s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Podáváme dětem od 1 roku - vychladlé.